Young Professionals Program – Circulaire Economie

Onlangs heeft de tweede bijeenkomst van ons Young Professionals Programma (YPP) plaatsgevonden. Deze bijeenkomst  vond plaats op de locatie van  BOVAG, het BOVAGhuis in Bunnik en had als  onderwerp;  “Circulaire Economie”.

Aan de hand van een presentatie van Jos van der Heijden en Thijs Louter werd een kijkje gegeven in de wereld van de Circulaire Economie met als doel het creëren van meer bewustwording bij en kennisoverdracht aan onze Young Professionals. Wat is toepasbaar in het dagelijks werk en leven?

Tijdens de presentatie kwamen vragen aan bod als; Wat is nu eigenlijk een Circulaire Economie? En waarom is het noodzakelijk om deze stap te maken? Wat betekent deze transitie?  Wat betekent dit voor ons en de volgende generaties als we niets doen? Wat betekent dit voor het facilitaire werkveld en welke mogelijkheden zijn er op dit moment om Circulaire Economie toe te passen?

Dit leverde mooie discussies op, want hoewel nog niet alles is doorgerekend en we ook nog niet weten wat dit allemaal op lange termijn betekent, werd wel duidelijk dat Circulair echt een andere manier van leven, van denken, van doen is.  En dus moeten we gewoon beginnen, starten met kleine stapjes, maak gebruik van leveranciers / partners die circulair bezig zijn.

Na een door VITAM verzorgde verantwoorde maaltijd nam Joanne Hubers (VITAM) de Young Professionals tijdens een  presentatie mee in de wereld van VITAM, hun drijfveren en doelstellingen (Roadmap) voor de komende jaren met als Visie: “aantoonbaar de meest circulair F&B leverancier zijn en op die manier bij te dragen aan een betere wereld en met vitale mensen.”

Zoals het tegengaan van voedsel verspilling, gebruik van zoveel mogelijk seizoen groenten van Hollandse bodem, in samenwerking met partners werken aan een klimaat neutrale keuken.

Wij kunnen dan ook terug kijken op een zeer geslaagde avond.

 

Als u zich afvraagt wat Circulaire Economie voor uw organisatie betekent, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op; als facilitair expert voor jou, gaan wij hier graag met je over in gesprek.