FGB Scriptieprijs 2018

Het is zover,dit jaar ga jij afstuderen! Hiervoor ga je een afstudeeronderzoek uitvoeren en een scriptie schrijven over een interessant FM-gerelateerd onderwerp. De ervaring leert dat er ieder jaar weer verrassende en innovatieve onderzoeken door jullie uitgevoerd worden die belangrijk (kunnen) zijn voor de verdere ontwikkeling van ons facilitaire vakgebied. En dáárom hebben de Hogeschool Rotterdam en FGB Facility Group de ‘FGB Scriptieprijs’ geïntroduceerd. Door middel van deze award willen wij studenten stimuleren en uitdagen om met vernieuwende ideeën te komen die een positieve bijdrage leveren aan deze succesvolle doorontwikkeling. Lees hier hoe jij kans maakt op deze felbegeerde prijs!

Hoe maak je kans op de FGB Scriptieprijs?

De scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver(s) of schrijfster(s) van de beste afstudeerscriptie onder de studenten aan de opleiding Facility Management van de Hogeschool Rotterdam. De docenten van de Hogeschool Rotterdam kunnen jouw scriptie nomineren voor de scriptieprijs. De genomineerde scripties worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke vakkundige jury, bestaande uit vooraanstaande vakgenoten en de directie van FGB Facility Group. Zij beoordelen de scripties op aandachtspunten als innovatie, onderscheidend vermogen, actualiteit en creativiteit. Neem deze criteria dus mee bij het schrij-ven van je scriptie en imponeer jouw docenten en de jury! Wie weet word jij de winnaar van de FGB Scriptieprijs 2018!?

Wat kan je winnen?

De winnende scriptie krijgt veel (online) media aandacht om ons vakgebied te laten weten dat jij de scriptieprijs gewonnen hebt. Behalve de media-aandacht die je zoektocht naar een nieuwe baan vergemakkelijkt krijgt de winnaar ook een mooi beeldje als aandenken én de prachtige geldprijs van € 500,-. Zo maak je een vliegende start! Voorwaarde voor het ontvangen van deze cheque is echter wel dat een artikel wordt geschreven over de winnende scriptie en dit artikel dient gepubliceerd te worden in één van de vakbladen, zodat jouw kennis wordt gedeeld met andere vakgenoten. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de diploma-uitreiking van de Facility Management studenten van de Hogeschool Rotterdam.

Winnaar 2017

In 2017 is de Scriptieprijs gewonnen door Marjolein Sinke. Met haar scriptie ‘Healthy Offices, de investering waard’ heeft zij zich niet alleen gericht op Facility Management maar ook op psychologie en de ontwikkeling waarbij kantoren weer meer in het teken van ‘ontmoeten’ staan. Daarnaast wordt er in de scriptie ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen, zoals ‘war of talent’ en de WELL certificering van kantoren.Hiermee heeft zij de jury overtuigd en de prijs in ontvangst mogen nemen tij-dens de diploma-uitreiking.