FGB Facility Estate beëindigt haar bedrijfsactiviteiten

Per 1 oktober stopt FGB Facility Estate haar bedrijfsactiviteiten. Dit besluit heeft de directie, in samenspraak met de board of directors van de Flexim Group, genomen, naar aanleiding van de teruglopende omzet als gevolg van de coronacrisis.

In het eerste kwartaal van 2020 bereikte FGB Facility Estate nog een record omzet. Een mooie start voor de net gefuseerde organisatie met een ambitie om verder te groeien in omvang en dienstverlening. Het tweede kwartaal zag het bedrijf echter de omzet snel teruglopen door de impact van corona op de economie en het facilitaire werkveld: “We werden ingehaald door de werkelijkheid. Zodra de ernst van de corona crisis duidelijk werd, werden er van de een op de andere dag opdrachten (soms voortijdig) stop gezet en kwamen er geen of nauwelijks aanvragen meer binnen.”

De huidige marktontwikkelingen hebben een dusdanig groots en duurzaam effect op de continuïteit van FGB Facility Estate dat de continuïteit van het bedrijf niet kan worden veiliggesteld. Het zou een kwestie van tijd zijn voordat er sprake zou zijn van een surseance van betaling of faillissement. Om dit te voorkomen en zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden (een aantal overeenkomsten zullen voortgezet worden door de Flexim Group), is besloten dat de activiteiten binnen FGB Facility Estate volledig zullen worden beëindigd.

Het was voor de directie een emotioneel en pijnlijk besluit. “De plannen waren totaal het tegenover gestelde; groei en mooie projecten realiseren waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. Het ging lukken, we lagen daarvoor op koers, dat hebben de eerste resultaten laten zien. Het is dan ook bijzonder triest dat we onze activiteiten met dit besluit moeten neerleggen. De gehele directie leeft mee met de collega’s die na zoveel mooie jaren in deze crisis hun baan verliezen. Wij zijn ze dankbaar en voelen ons bevoorrecht met zulke fijne collega’s te mogen samenwerken, zonder deze collega’s had FGB Facility Estate geen enkel bestaansrecht gehad.”