Future Proof…

Het filmpje van ’de dansende man op de berg.’ Misschien gaat er bij een aantal mensen nu een lampje branden. Als u nieuwsgierig bent geworden, moet u zeker even het filmpje bekijken:  https://bit.ly/1ddUKvr. Want, waar gaat dit over, wat is het precies? Het gaat over verandering, het begin van verandering om precies te zijn. In het begin danst een verandering of ontwikkeling altijd alleen. Vervolgens zien mensen het dansen en komen er een aantal mensen bij. Als zij enthousiast worden en ze zien resultaat, dan komt er een grotere groep bij. Uiteindelijk volgt iedereen. Een verandering begint altijd klein. Ook het facilitaire werkveld verandert door ontwikkelingen.

 

Wat is hot en happening qua verandering in het facilitaire werkveld? Duurzaamheid en circulariteit, nieuwe technologieën, Lean en Agile werken passen allemaal in dit rijtje. Hier zitten een aantal mooie kernwaarden in vanuit nieuwe generaties. Zij brengen deze veranderingen naar de werkplek.

Want, voor het eerst in de geschiedenis staan er vier generaties op de werkvloer: Babyboomers, Generatie X, Y en Z. Iedere generatie met hun eigen kenmerken, kwaliteiten en expertise. Generatie Z, geboren in 1996- en verder, is het snelst in het omarmen van technologie en ontwikkelingen. Wat zij doen, wordt vroeg of laat ook gevolgd door de oudere generaties. Sluit Generatie Z dus als eerst aan bij de dansende ontwikkeling op de berg?

 

In mijn afstudeeronderzoek voor FGB Facility Group ga ik na of generaties in staat zijn om bij te blijven bij ontwikkelingen in het werkveld of dat er een gap ontstaat. Aan de hand van literatuuronderzoek en vele gesprekken met experts en professionals uit het vakgebied, heb ik een korte enquête opgesteld. Hierin ga ik op zoek naar wat uw visie is op ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Doet u mee? Link: https://nl.surveymonkey.com/r/KRCLJCB