Fusie, transitie, visie… een samenvatting van de afgelopen 3 maanden

Het is zover! We zijn gefuseerd. We zijn één organisatie. FGB Facility Estate.

Daar zijn echter wel drie hele intensieve maanden aan vooraf gegaan. Zowel voor ons als directie, maar ook voor ons team en voor onze collega’s van Flexim. We zeggen wel eens tegen elkaar ‘we zijn begin oktober niet alleen op een al rijdende trein gestapt, maar op een sneltrein!’. In 3 maanden tijd een nieuwe organisatie eigen maken, nieuwe collega’s leren kennen, kennismaken met onze moederorganisatie Flexim, samen koers bepalen en dan hebben we het nog niet eens over de organisatorische en technische aspecten van de fusie!

Gelukkig kwamen we begin oktober meteen in een warm bad terecht. Op de personeelsbijeenkomst van Flexim Nederland en FGB Facility Group werden wij, Robin en Sander, voorgesteld als de nieuwe directie. We werden van harte welkom geheten en dat voelt heel goed. De meesten waren verrast over de wisseling op de directie positie, maar ook positief en bemoedigend. De dag ervoor waren de reacties van het team van Facility Estate precies hetzelfde. Gelukkig! De kop was eraf.

In de weken die volgende hebben we kennisgemaakt met FGB als organisatie, haar opdrachtgevers en relaties én ook met onze moederorganisatie Flexim. Voor ons wel even wennen om na 10 jaar niet meer met z’n tweeën aan het roer te staan. Nu waren we met meerdere schepen van dezelfde organisatie, die samen hun koers bepalen. In het proces voorafgaand aan de fusie hadden we natuurlijk al wel kennisgemaakt met de Flexim Group. In die fase van aftasten en vertrouwensband opbouwen werd al snel duidelijk dat we op één lijn zitten en we eenzelfde toekomst voor ogen hebben.

Om de organisatie goed te leren kennen hebben we in de eerste weken geprobeerd een beeld te schetsen van waar de organisatie nu staat. Wat gaat goed? Waar lopen medewerkers nog tegenaan? Wat kan beter? Waar liggen kansen? Wat willen collega’s ons meegeven? Deze vragen hebben we met een klein committee in een sessie doorgenomen en we hebben de hele organisatie ook de kans gegeven om (anoniem) hun visie hierop met ons te delen. De betrokkenheid was erg groot en we hadden een respons van 95%. Los van de inhoudelijke observaties waren we al heel blij met de betrokkenheid. Een teken dat we samen er iets moois van willen maken.

Ondertussen werden we meegenomen in de processen achter de schermen. Taken en verantwoordelijkheden werden overgedragen van Ron aan ons. Tegen het eind van de maand waren we, zover dat in een maand lukt, klaargestoomd om het roer over te nemen.

 

 

 

Daar zaten we dan. Twee bedrijven. Ieder nog los van elkaar opererend. Die moesten we nu samen gaan brengen tot één organisatie. We hadden al grotendeels geïnventariseerd wat er moest gebeuren en welke stappen we moesten nemen. Vol goede moed gingen we verder. Stap voor stap op weg naar één organisatie.

Soms was de overvloed aan taken overweldigend. Want naast het fuseren ben je ook bezig met de dagelijkse bedrijfsvoering. Opdrachten die verlengd worden of aflopen, afspraken met opdrachtgevers en relaties, vragen vanuit het team, vacatures uitzetten, beoordelingsgesprekken, etc. Het loopt allemaal gewoon door.

Terwijl contracten met onze leveranciers werden opgezegd en/of overgezet namen we ook afscheid van ons kantoor aan de Schiedamse Vest in Rotterdam. Een kantoor waar we heel wat uren hebben doorgebracht. Met z’n tweeën, alleen en met het team. Met pizza avonden, overleggen, sollicitatiegesprekken en ’s avonds ‘nog even’ een offerte maken. Ook onze toekomstplannen werden er gemaakt.

Over die toekomstplannen gesproken… daar hebben we de afgelopen maanden ook heel veel over gesproken. In Zwitserland met onze Flexim collega’s, maar ook in Dordrecht met het FGB + FE team. De koers is bepaald. We hebben onze visie en missie kraakhelder.

We zijn heel blij met hoe zowel de teams van FGB en FE zich naar elkaar toe op hebben gesteld. Open en betrokken. Tijdens de Meet & Eat hebben we elkaar ‘over de streep’ zien gaan en onszelf van onze beste kant laten zien met de Escape Room. Het FE team werd uitgenodigd voor de sinterklaasviering van FGB en er werd besloten het jaar ook samen af te sluiten met het eindejaarsfeest van Flexim en FGB. We zijn trots dat we deel uit mogen maken van deze organisatie en dankbaar een gemotiveerd en gezellig team te hebben.

Dit lijkt ons een mooi moment om ons verhaal en onze ervaringen van afgelopen maanden af te ronden. Het was intensief en leerzaam. We hebben flinke stappen gezet en hebben een mooie organisatie om mee verder te groeien. De afgelopen 3 maanden waren nog maar het begin. In 3 maanden krijg je niet alles geregeld, je moet keuzes maken. Er zijn nog genoeg zaken waar we komend jaar mee aan de slag gaan. Zo zijn we bijvoorbeeld achter de schermen nog bezig om ons aanbod van diensten en producten te verscherpen en onze website te vernieuwen. Maar daarvan houden we je graag op de hoogte via onze Linkedin pagina (volg je ons al?).

Wij hebben ons in de vakantie weer helemaal opgeladen en gaan vol energie dit nieuwe jaar tegemoet.

Happy 2020!

Robin & Sander.