De toegevoegde waarde van vrijwilligerswerk!

Dat ik al 33 jaar in het vak van Facility Management zit is inmiddels niks nieuws. Dat ik ook al ruim 10 jaar vrijwilligerswerk doe naast mijn fulltime job en als alleenstaande ouder is misschien iets wat nog niet zoveel mensen weten. Ooit ben ik gestart bij de Ladies Circle in Voorschoten/Leidschendam maar nadat ik deze club moest verlaten vanwege mijn leeftijd, ben ik doorgerold als ambassadeur bij de stichting Villa Joep (www.villajoep.nl) . Joep zou even oud zijn geweest als mijn dochter en ik herinner me de dag van zijn begrafenis als de dag van gisteren. Tevens heb ik vanaf dag 1 enorme bewondering voor zijn ouders die hem beloofd hadden neuroblastoom de wereld uit te helpen en daartoe de stichting Villa Joep hebben opgericht. Daar werk ik dan ook graag aan mee. 100% van onze donaties wordt besteed aan onderzoek en in al die jaren hebben wij al heel veel vooruitgang geboekt, https://villajoep.nl/onderzoek/onderzoeksdoorbraken

Voor mij voegt vrijwilligerswerk iets toe aan mijn leven. Ik besteed er niet altijd evenveel tijd aan maar het voelt goed dat mijn werkgever FGB mij steunt vanaf het begin. Hoe zij dat doen? Doordat ik vaak projectopdrachten heb waarbij het gaat om de output ben ik ook in de gelegenheid om af en toe overdag tijd te besteden aan Villa Joep: het in ontvangst nemen van een cheque, organiseren van een event bij Prinses Maxima Centrum of gewoon aanwezig zijn bij een event dat voor Villa Joep wordt georganiseerd. Maar tevens steunen zij Villa Joep financieel. Jaarlijks mogen wij een bepaald bedrag besteden aan een goed doel en het laat zich raden dat dat bij mij al vele jaren Villa Joep is. Daarnaast steunen mijn collega’s Villa Joep door bv deel te nemen aan de Dam tot Dam, Villa Joep als goed doel te selecteren voor het kerstgeschenk of elk kwartaal mee te wandelen met een mooie wandeltocht.

En dat voelt goed. Het geeft zin aan mijn leven, het is voor mij belangrijk dat ik daartoe de ruimte krijg maar dat ik ook merk dat dit wordt gewaardeerd binnen FGB.